Jag hittade receptet på MammasKitchen Som för övrigt är en av mina favo bloggare...Men jag delar med mig av receptet här på en gång...
20 minimuffins
115 g rumstempererat smör
1 1/4 strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk rosenvatten
Frosting
6o g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphia ost
Valfritt strössel att pynta med :)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker tills det blir vitt och pösigt.
Vispa i ett ägg i taget, vänd ner mjölet och tillsätt rosenvattnet.
Skeda ner i små muffinsformar, grädda mitt i ugn i ca 10 min.
Låt svalna och spritsa sedan på frostingen och garnera med strössel.
Blanda alla ingredienser till frostingen i en bunke ,och vispa till en fluffig kräm :)
Tillsätt några droppar hushållsfärg om du vill ha lite färg på frostingen
Mina tips!!!
115 g rumstempererat smör
1 1/4 strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk rosenvatten
Frosting
6o g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphia ost
Valfritt strössel att pynta med :)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker tills det blir vitt och pösigt.
Vispa i ett ägg i taget, vänd ner mjölet och tillsätt rosenvattnet.
Skeda ner i små muffinsformar, grädda mitt i ugn i ca 10 min.
Låt svalna och spritsa sedan på frostingen och garnera med strössel.
Blanda alla ingredienser till frostingen i en bunke ,och vispa till en fluffig kräm :)
Tillsätt några droppar hushållsfärg om du vill ha lite färg på frostingen
Mina tips!!!
Jag har bytt ut smaksättningen i smeten mot koncentrerad Päronsaft..av den enkla anledningen att jag inget rosenvatten har...
Och så har jag dragit ner på citronsaften i frostingen till en halv matsked för barnens skull, jag tyckte i och för sig att det va gott med 1 hel matsked oxå...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar