onsdag 14 november 2012

JUL CRAVINGS!!

Älskar och längtar efter december månad och nästan allt vad det innebär, men hatar fortfarade snö...nästan så jag blir arg på folk som säger att de längtar efter snön för då blir det så mycket ljusare...
Det är ingenting som är bra med snö...det är kallt, man måste skotta, det blir halt och slaskigt...fifan...
Det är läskigt att köra bil när det är halt och om det snöar mycket...den absolut enda gången jag kan tycka det är trevligt med snö är när man ser en vacker bild eller om någon gör en snölykta för det får mig att tänka på när man var barn och faktiskt tyckte det var kul med snö.
Och så var det kul att slå vad om när snön skulle komma för då vann jag ett vad vi hade på jobbet...men sen lovar jag att det tar stopp...eller försöka och komma på nått som är bra med snön och överbevisa mig..


Så här såg det ut förra året hos oss...Hilfe!!

Men det jag tycker om med december är att pynta, baka, glögga, peppisar, julkalendern, handla julklappar vilket jag för övrigt redan har börjat med ;)
Jag älskar Amelia Jul tidning, den är redan inhandlar och sen köper jag nästa alla andra tidningar som handlar om julpyssel...helt sjukt, för det är egentligen samma uppslag och ideer varje år.
Har även redan hunnit med att baka lussekatter som jag blev super nöjd med, använde mig av detta recept som jag hittade på recept.nu fast jag har pärlsocker på mina eftersom barnen inte tycker om russin.

Mannerströms saftiga lussekatter
Söta och saftiga lussekatter hör Lucia till. Gyllengula av saffran och kryddade med lite nystött kardemumma blir de oemotståndliga. En lite lyxigare variant kan fyllas med mandelsmör och kanel! /Leif Mannerström
Receptet kommer från Mannerströms julkokbok.
Foto: Tomas Yeh
Ingredienser
100 g smör 1 g saffran (2 kuvert) 5 dl mjölk 50 g jäst 250 g kesella (1%) 2.25 dl strösocker 1 msk kardemumma, nystött 0.5 tsk salt 1.5 l vetemjöl, ca Till garnering 1 dl russin till dekoration 1 st ägg till pensling, uppvispat
Tips
Receptet ger ca 40 lussekatter.
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran.
2. Häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt.
3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölkblandningen.
4. Tillsätt resten av mjölkblandningen, kesella, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet.
5. Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper kanten på bunken.
6. Låt jäsa med bakduk i 30 minuter.
7. Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord.
8. Arbeta den smidig och dela i två delar.
9. Rulla dem till längder som delas i 20 bitar vardera.
10. Rulla varje bit till en smal rulle och forma lussekatter.
11. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck ner russin djupt ner i bullarna.
12. Jäs i ytterligare 30–40 minuter under bakduk.
13. Värm ugnen till 225 grader.
14. Pensla bullarna med ägg.
15. Grädda dem i mitten av ugnen i 6–8 minuter tills de är gyllenbruna.
16. Låt svalna under bakduk.

Fick tips på en supertrevlig jul blogg idag: http://blogg.amelia.se/julhoshelena/ och via den sidan hittade jag ännu fler bloggar om jul...jag har iallafall nått att göra nu på kvällarna ;) http://www.julbloggar.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar